Slide Right Slide Left

פיצה ללא גבינה עם תפו"א, אנשובי, זיתים, ביצה חצי-קשה וכוסברה

המרכיבים: 1 כדור בצק פיצה רוטב עגבניות לפיצה ביצים קשות או חצי-קשות זיתי קלמטה מגולענים פילטים של אנשובי כבוש עלי כוסברה שטופים ומיובשים תפוחי אדמה מבושלים במי מלח וקלופים, פרוסים או חתוכים לקוביות שמן זית פלפל ירוק חריף פרוס פלפל שחור גרוס פיצה בלי גבינה אופן ההכנה:
  1. פיצה מבצק דק: מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הרידוד.
  2. מקמחים משטח עבודה (רצוי בקמח דורום), מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 2 מילימטר. מפזרים על המרדה מעט קמח ומעבירים אליו את עלה הבצק.
  3. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  4. מפזרים את פרוסות תפוח האדמה ואת זיתי הקלמטה. מזלפים שמן זית ומכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור שחומם לחום של 250 מעלות - על האבן.
  5. אופים במשך 7-3 דקות. כשנוצרות בועות בצידי הפיצה, מסובבים אותה מעט וממשיכים לאפות עד שהשוליים תופחים מעט והופכים זהובים-שחומים.
  6. מוציאים את הפיצה מהתנור ומצננים מעט. מפזרים אנשובי, ביצים חצי קשות, פרוסות פלפל ירוק חריף, עלי כוסברה ופלפל שחור. מעבירים לקרש הגשה ופורסים בעזרת גלגלת פריסה.
  1. פיצה עבה בתבנית: מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומורחים בנדיבות שמן זית מכל הצדדים, כולל השוליים.
  2. מרדדים את כדורי הבצק על התבנית ומרדדים בעזרת האצבעות לגובה של 1 ס"מ.
  3. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  5. מפזרים את פרוסות תפוח האדמה ואת זיתי הקלמטה. מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות ואופים עד להשחמה כ-25 דקות. אם התנור מסוגל להגיע לחום של 300 מעלות, זמן האפייה יתקצר ל-15 דקות.
  6. מוציאים את הפיצה מהתנור ומצננים מעט. מפזרים אנשובי, ביצים חצי קשות, פרוסות פלפל ירוק חריף, עלי כוסברה ופלפל שחור ומגישים מיד.