בויוס (בורקס מבצק שמן)

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

5 כפות שמן

1/2 כף מלח

3 כפות חומץ

3 כוסות מים

להשרייה:

1/2 ליטר שמן זית

מלית לפי בחירה:

כבד קצוץ ובצל מטוגן

גבינת פטה ואמנטל

שלוש גבינות

ערמונים וגבינת פרמזן

קוטג' ופקורינו

בשר בקר, סומאק וגרגרי רימון

חצילים שרופים וביצה קשה

תרד ובצל ירוק

מוצרלה, עגבניות ובזיליקום

boios

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים היטב לבצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג.

משמנים מעט משטח עבודה, ומגלגלים עליו את כדורי הבצק לכדור יפה. שמים את הכדורים בכלי רחב, ומכסים אותם לגמרי בשמן. משהים חצי שעה.

מעבירים כדור בצק למשטח העבודה המשומן, מועכים את הכדור בעזרת הידיים עד שמתקבל עיגול רחב, ובעזרת ידיים משומנות, "מורחים" את הכדור לעלה דק מאוד.

מפזרים מהמלית הרצויה בצורה נדיבה (במקרה הזה לא משאירים רווחים כמו בבצק עלים ובבצק פילו), מגלגלים לרולדה שאותה מפתלים לצורה של שבלול קטן (לא יוצרים אחד גדול, אלא כמה שבלולים אישיים).

מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-10 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30 דקות נוספות או עד שהבויוס שחומים ויפים.