בורקס מבצק פילו

המרכיבים:

חבילת עלי פילו במשקל 1 ק"ג

שמן זית או חמאה מומסת

גבינת פרמזן מגוררת או מלח גס

מלית לפי בחירה:

כבד קצוץ ובצל מטוגן

גבינת פטה ואמנטל

שלוש גבינות

ערמונים וגבינת פרמזן

קוטג' ופקורינו

בשר בקר, סומאק וגרגרי רימון

חצילים שרופים וביצה קשה

תרד ובצל ירוק

מוצרלה, עגבניות ובזיליקום

philo

אופן ההכנה:

  1. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מורחים אותו בשמן זית או בחמאה מומסת (אם יש, עדיף חמאה מזוקקת) ובוזקים עליו מעט גבינת פרמזן מגוררת או גרגרי מלח גס. מניחים עלה נוסף על העלה וחוזרים על הפעולה פעמיים כך שמתקבלים 3 עלים.
  2. מפזרים את המילוי הרצוי ודואגים להשאיר רווחים (כמו בתמונה). מגלגלים את העלים לרולדה ארוכה.
  3. משמנים תבנית אפייה ומניחים בה את הרולדה שנוצרה – אפשר לגלגל לצורת שבלול כשבכל פעם מניחים רולדה נוספת בקצה של הרולדה הקודמת. אפשר להשאיר כרולדות ואפשר לגלגל לשבלולים או עיגולים אישיים.
  4. מורחים את פני המאפה בשמן זית או בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 50 דקות עד שהבצק שחום.

טיפים לאפייה מוצלחת

רצוי להשתמש בדפי פילו טריים ככל האפשר. אם משתמשים בעלים קפואים, יש להפשיר אותם הפשרה איטית במשך לילה במקרר.

אסור לתת לעלי הפילו להתייבש ועל כן יש לכסות אותם מגבת מטבח נקייה ולחה במהלך העבודה.

חייבים למרוח שומן (שמן זית או חמאה מומסת) בין עלי הפילו כדי שלא יישברו וכדי שלא יידבקו אחד לשני.

לא להגזים במילוי: חשוב לפזר את המילוי בצורה מרווחת כדי שיהיה לעלים מקום לתפוח.