כבד עוף וביצה חצי קשה קצוץ עם בצל מטוגן

כדי לקבל כבד קצוץ מעולה, חפשו כבדים בהירים – בלונדים. הכבדים הבהירים מעט שמנים יותר והרבה יותר טעימים. הכי חשוב – שהכבדים יהיו טריים-טריים.

המרכיבים:

1/2 ק"ג כבדי עוף בהירים (בלונדים)

4 ביצים

3 בצלים בינוניים

1/2 כוס + 3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הביצים בקליפתן,7 דקות במים רותחים. מוציאים ומיד מעבירים לכלי עם מי קרח להפסקת הבישול. ממתינים מספר דקות וקולפים.
  2. קוצצים 2 בצלים, מטגנים בשמן עד להשחמה ומניחים על נייר סופג.
  3. חוצים את הבצל הנותר, פורסים לפרוסות דקות, מטגנים עד להשחמה ומניחים על נייר סופג.
  4. מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה. מוסיפים את כבדי העוף וצורבים כדקה מכל צד. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן כדקה נוספת עד אשר הם מוכנים. לשומרי כשרות: צולים את הכבדים על האש כדי להכשירם ואח"כ ממשיכים כרגיל.
  5. מסננים את כבדי העוף, מניחים על גבי קרש חיתוך וקוצצים דק. קוצצים דק גם את הביצים החצי קשות.
  6. מכניסים את הכבד והביצים הקצוצים לקערת ערבוב ומוסיפים בצל קצוץ מטוגן, מלח, פלפל ו-3 כפות שמן זית. מערבבים היטב ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את רצועות הבצל המטוגנות בסמוך להגשה.