מרק במיה וכרשה לקובה

המרכיבים:

1 ק"ג במיה נקייה (אפשר קפואה)

2-3 כרשות נקיות היטב מחול וחתוכות לחתיכות באורך 2 ס"מ

2 כוסות בצל קצוץ

5 שיני שום קצוצות

4 עגבניות מגוררות בפומפייה או מרוסקות במעבד מזון

2 ליטר מיץ עגבניות

1 ליטר מרק עוף צח או מיץ עגבניות (בנוסף לכמות הקודמת)

4-5 כפות סוכר

3/4 כוס מיץ לימון

3/4 כוס שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פלפל שחור גרוס

קובה במיה

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, מוסיפים את המיה והבצל ומטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים כרשה ושום וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים פפריקה ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דקות.

מתקנים תיבול, מוסיפים את הקובה ומבשלים כ-10 דקות.