מרק דלעת, נענע ומשמש מיובש לקובה

המרכיבים:

3 ליטר מרק עוף צח או מים

1 ק"ג דלעת קלופה, נקייה ומזרעים וחתוכה לקוביות גדולות

1 כוס בצל קצוץ

2 כוסות סלרי ירוק קצוץ

3 עגבניות מגוררות בפומפייה או מרוסקות במעבד מזון

1/2 כוס מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

3 ענפים יפים של נענע

10 משמשים מיובשים

3-5 קישואים, קלופים וחתוכים גס (לא חובה)

1/4 כוס שמן זית או תירס

1/4 כף נענע יבשה

קובה דלעת

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ומאדים את הבצל והסלרי כ-2 דקות.

מוסיפים את המשמשים והפלפל השחור ומאדים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומאדים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים את המרק הצח או המים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד הנענע הטרייה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דקות.

מוסיפים לסיר את הקובה ואת ענפי הנענע. מבשלים 10 דקות ולבסוף מוציאים את ענפי הנענע ונפטרים מהם.