מרק כבש, חצילים, חומוס וסומאק לקובה

המרכיבים:

1 ק"ג כתף כבש או טלה, חתוכה עם העצם לנתחים בינוניים (3X3 ס"מ)

1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך לילה וסוננו

6 שיני שום קצוצות גס

2-3 חצילים בינוניים (רצוי מזן בלאדי)

3 ליטר מים

1/2 כוס שמן זית

3/4 כוס מיץ לימון + 1/2 לימון עם הקליפה

2 כפות סומאק (אם מוצאים טרי – זה הכי טוב)

3 כפות סוכר

1 כף פלפל לבן גרוס

קובה כבש וחצילים

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים קלות את נתחי הבשר. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב, מוסיפים את הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים שום ופלפל לבן, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את גרגרי החומוס ואת שאר המרכיבים מלבד החצילים והסומאק.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר וגרגרי החומוס מבושלים היטב ורכים.

קולפים בעזרת קולפן ירקות את החצילים וחותכים לקוביות בינוניות (3X3 ס"מ).

מוסיפים את קוביות החציל ואת הסומאק ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

מתקנים תיבול, מוסיפים את הקובה ומבשלים 10 דקות נוספות.