מרק לוקוס חגיגי

יש הרבה סגנונות של מרקי דגים. לא חשוב באיזה סגנון בחרתם – בחרו דגי ים (כמו לוקוס, פארידה, דאור, ראסקס) ודאגו שהם יהיו סופר-טריים. כאשר מבשלים את המרק, אל תבשלו על להבה גבוהה, הקפידו שהבישול יהיה קצר (40-30 דקות) ואל תשכחו להסיר תמיד את הקצף שמצטבר למעלה.

המרכיבים:

דג לוקוס טרי במשקל 3-2 ק"ג

למרינדה:

מלח

מיץ סחוט מ-1/2 ליים או לימון

1/2 כוס כוסברה קצוצה

פלפל לבן גרוס

1/2 כוס שמן זית

לציר:

צרור שמיר שטוף

צרור פטרוזיליה שטוף

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

5 ליטר מים

1 כף מלח

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1 פלפל סודני

1 כרשה מנוקה וחתוכה למקטעים ברוחב 2 ס"מ

1/2 ליים או לימון, שטוף היטב

למרק:

1/4 כוס שמן זית

1 כוס כרשה מנוקה וקצוצה דק

4 כרשות מנוקות וחתוכות למקטעים ברוחב 2 ס"מ

1 כף שום קצוץ

4 עגבניות קלופות וחתוכות גס

1 כף מלח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

להגשה:

שמן זית

חצאי לימון (לא חובה)

פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (לא חובה)

מרק לוקוס

אופן ההכנה:

מבקשים ממוכר הדגים לפרוס את הדג לרוחב לנתחים ברוחב 3-2 ס"מ. כמו כן מבקשים ממנו שיחצה את הראש לאורך וינקה אותו מזימים.

מערבבים את מרכיבי המרינדה. מניחים את נתחי הדג (בלי הראש) בכלי שטוח, מורחים אותם במרינדה ומעסים אותם בעדינות. מכסים את הכלי ומניחים במקרר.

הציר: מניחים את ראש הדג החצוי בסיר מתאים, מוסיפים את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה. מכסים, מקטינים להבה מבשלים ברתיחה עדינה במשך חצי שעה כשמדי פעם מסירים את הקצף שצף מעל.

המרק: מחממים את שמן הזית בסיר מתאים. מוסיפים את הכרשה החתוכה והקצוצה ואת השום ומאדים תוך ערבוב במשך 5 דקות.

מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. יוצקים את הציר דרך מסננת דקה לתוך הסיר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים במשך 20 דקות על אש קטנה.

מוסיפים לסיר את השמיר והפטרוזילה ואת נתחי הלוקוס עם המרינדה. מבשלים במשך 10 דקות עד שהדג מבושל.

מוזגים את המרק לקערות הגשה ומזלפים שמן זית. אפשר להוסיף לקערות טבעות של פלפל חריף ואפשר לסחוט פנימה מעט מיץ לימון טרי.