מרק מנגולד, שום ומיץ לימון לקובה חמוסטה

המרכיבים:

3 ליטר מרק עוף צח או מים

20 עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים גס (כולל החלק הלבן)

3-5 לפתות, קלופות וחצויות

4-5 קישואים בינוניים, קלופים וחצויים לאורך

6 שיני שום קצוצות

300 מ"ל מיץ לימון

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף פלפל לבן

1/4 כוס שמן תירס

קובה חמוסטה

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הקישואים והלפתות ומאדים במשך דקה.

מוסיפים שום, פלפל לבן ושחור ומאדים דקה נוספת.

מוסיפים את המים או המרק ואת שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על ברתיחה עדינה כ-40 דקות.

מוסיפים את הקובה למרק ומבשלים כ-10 דקות נוספות.