מרק סלק אדום ועגבניות לקובה

המרכיבים:

3 ליטר מיץ עגבניות מאיכות טובה

3 עגבניות מגוררות בפומפייה או מרוסקות במעבד מזון

1 כוס בצל קצוץ

2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים דק עם העלים

1 סלק אדם מגורר בפומפייה או 1 כוס מיץ סלק

4 סלקים אדומים, קלופים וחתוכים לרבעים

4-5 גזרים קלופים

4-5 קישואים קלופים

5 כפות סוכר

3/4 כוס מיץ לימון

חופן עלי נענע טריים

1/2 כוס שמן זית או תירס

1/2 כף פלפל שחור

מלח

קובה סלק

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ומאדים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסלק המגורר (אם לא משתמשים במיץ) והסלרי ומאדים כ-2 דקות.

מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הנענע, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-30 דקות.

מוסיפים את הקובה למרק ומבשלים כ-10 דקות. לקראת תום הבישול מוסיפים את הנענע.