מרק פסח של שפונדרה ועוף עם שורשים של האביב

המרכיבים (ל-8-10 מנות):

1 עוף שלם טרי ונקי במשקל 1.5-2 ק"ג
2 ק"ג שפונדרה נקייה וחתוכה לנתחים עם העצמות בגודל 5X5 ס"מ (רצוי לבחור נתחים משובצים במעט שומן)
1 כף חומץ
4 כרשות צעירות חתוכות למקטעים באורך 10 ס"מ
6 גזרים, קלופים, חצויים לשתיים וחתוכים לאורך
6 בצלים קטנים קצוצים דק
6 ארטישוקים ירושלמי קלופים וחצויים
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
4 שורש סלרי קלופים וחתוכים לרבעים
4 שורש פטרוזיליה
4-5 לפתות קטנות קלופות וחצויות
3 ענפי גבעולי ועלי סלרי אמריקאי קצוצים
1 ענף טימין
5 עלי דפנה
צרור פטרוזיליה
5 פלפל אנגלי
5 פלפל שחור שלם
5-6 ליטר מים
מלח
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים לסיר את החומץ ,וכניסים לתוכו את העוף ונתחי השפונדרה ומבשלים במשך 6 דקות. מוציאים את הבשר מהסיר, מסננים, שוטפים היטב במים קרים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר עמוק ונקי, מוסיפים את הבצל הקצוץ והסלרי הקצוץ ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את התבלינים, ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. יוצקים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את העוף והשפונדרה. מקטינים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי. מדי פעם מסירים את הקצף והשומן שצפים למעלה.
  3. כעבור שעתיים וחצי מוסיפים את הירקות לפי הקושי: בשלב הראשון – גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ותפוחי אדמה.
  4. כעבור 40 דקות בבישול על להבה נמוכה מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות.
  5. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מכבים את האש ומניחים בצד לשעה נוספת. מחממים שוב לפני ההגשה.