סרדינים – מקבב ועד פלאפל

אין עוד דג עם אופי וטעם כל כך ייחודיים כמו הסרדין – הוא לא דומה לאף דג אחר. תמיד אהבתי סרדינים בשלל צורות ודרכי הכנה – כבושים, טחונים לקציצות, צלויים על האש וכמובן משומרים. בדומה ללובסטר, גם הסרדין לא נמצא בסכנת הכחדה והוא נפוץ בלא מעט מקומות בעולם ולכן גם מחירו זול מאוד יחסית לשאר דגי הים.

הצפון אפריקאים אוהבים לשדך בין הסרדינים. הם קוראים להם "מז'ואז'ין" – נשואים, ויש הרבה היגיון ברעיון – כשמצמידים סרדין פתוח לשני מתקבל בשר עבה יותר של דג ולאחר צריבה קלה משני הצדדים הוא מבושל אבל נשאר עסיסי. בפעם הראשונה שהגעתי למרוקו נתקלתי בדרך מקזבלנקה למראקש בדוכן שמכר סנדביץ' סרדינים – זוגות של סרדינים, מנוקים מהאידרה המרכזית וצמודים אחד לשני, מקומחים קלות ומטוגנים, שהוכנסו לפיתה עם רוטב של פלפל חריף ולימון כבוש. לעולם לא אשכח את הטעם הזה שלא ניתן לתיאור במילים – טעם גן עדן. אחרי זה, כשהמשכתי בדרכי, עברתי דרך עיר הנמל איסווארה, שם אפשר למצוא את הסרדינים הכי יפים בעולם. הסרדינים גדולים מאוד, מונחים בשלמותם עם הקשקשים, על גריל פחמים שבוער באש קטנה מאוד. אחרי הצלייה פשוט שולפים את הקשקשים עם הבטן והראש ומתקבל בשר נקי ועסיסי של סרדינים חצי מעושנים.

יצא לי לבקר בכמה מפעלים שבהם משמרים סרדינים ולדעתי לסרדינים משומרים טובים יש טעם שלא דומה לשום דבר אחר ולאכול אותם זה כיף גדול. ימים אלו הם שיא עונת הסרדינים ועכשיו מופיעות בים התיכון להקות ענקיות שמתגלגלות במעגלים. העונה די קצרה בארץ וכדאי לנצלה ממש עכשיו.

sardinesclean 0

סרדינים טריים: בחירה, ניקוי והכנה

צבע: בקשו לראות את הסרדינים כשהם לא מקושקשים (כלומר עם הקשקשים עדיין עליהם). חפשו כאלה עם מראה חצי כסוף ומבריק.

מגע: בשר הסרדינים צריך להיות קשה ולא רך.

צורה: לסרדינים ממש טריים יש להם צורה מעט עגולה. הזימים צריכים להיות בהירים. וכמובן, העיניים אומרות הכל – אם הן בולטות ולא שקועות, הסרדין טרי.

ניקוי: כדאי לנקות סרדינים בעזרת כפות הידיים תחת מים קרים זורמים. את הדגים הנקיים יש  להעביר לקערה עם מי קרח – סרדינים חייבים להישמר בקירור.

טריות: לא חשוב איזה מתכון אתם עומדים להכין ,הכי חשוב שהסרדינים יהיו סופר טריים, מפני שטעמו של הסרדין משתנה לרעה במהירות, כבר אחרי יומיים. כשטוחנים או קוצצים סרדינים חשוב לבשל אותם מיד ולא לשמור את התערובת.

איך מנקים סרדינים – שלב אחר שלב

בחרתי עבורכם מספר מתכוני סרדינים שאני אוהב:

סרדינים משומרים בשמן זית

סרדינים כבושים בחומץ יין לבן ושמן זית

זוגות סרדינים מטוגנים במילוי עשבי תיבול

קבב סרדינים

פלאפל סרדינים

ממרח סרדינים


אולי תאהבו גם את:

שתפו ותהנו

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • אין על סרדינים בעולם.
    הטעם הכי 'דגי' וטעים יש בהם.
    אני מטורפת על זוגות הסרדינים הממולאים. חמותי ז"ל לימדה אותי להכין את המז'וזין האלו ומאז…
    אני הולכת לראות את הפוסט שלך עליהם.
    נשיקות לבינתיים…

השארת תגובה

  •  
  •  
  •