פיצה מרגריטה עם רוקט טרי

המרכיבים:

1 כדור בצק פיצה

רוטב עגבניות לפיצה

מוצרלה טרייה מסוננת וקרועה לחתיכות גסות

גבינת פרמזן

צרור עלי רוקט, שטופים ומיובשים היטב, חתוכים לרצועות דקות

פיצה מרגריטה 2

אופן ההכנה:

  1. פיצה מבצק דק: מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הרידוד.
  2. מקמחים משטח עבודה (רצוי בקמח דורום), מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 2 מילימטר. מפזרים על המרדה מעט קמח ומעבירים אליו את עלה הבצק.
  3. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  4. מפזרים על הפיצה את קרעי המוצרלה ומגררים מעל גבינת פרמזן לפי הטעם.
  5. מכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור – על האבן.
  6. אופים במשך 7-3 דקות. כשנוצרות בועות בצידי הפיצה, מסובבים אותה מעט וממשיכים לאפות עד שהשוליים תופחים מעט והופכים זהובים-שחומים.
  7. מוציאים, מצננים קצת ומפזרים רוקט. מעבירים לקרש הגשה ופורסים בעזרת גלגלת פריסה.
  1. פיצה עבה בתבנית: מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומורחים בנדיבות שמן זית מכל הצדדים, כולל השוליים.
  2. מרדדים את כדורי הבצק על התבנית ומרדדים בעזרת האצבעות לגובה של 1 ס"מ.
  3. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים. מפזרים על הפיצה את קרעי המוצרלה ומגררים מעל גבינת פרמזן לפי הטעם.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות ואופים עד להשחמה כ-25 דקות. אם התנור מסוגל להגיע לחום של 300 מעלות, זמן האפייה יתקצר ל-15 דקות.
  6. מוציאים, מצננים קצת ומפזרים רוקט.