פיצה של בצל סגול ופלפל שחור

המרכיבים:

1 כדור בצק פיצה

רוטב עגבניות לפיצה

כדורי גבינת מוצרלה, מסוננים היטב וקרועים לחתיכות

גבינת פרמזן

בצל סגול קלוף, פרוס לפרוסות דקיקות, רצוי על מנדולינה.

פלפל שחור גרוס

פיצה בצל

אופן ההכנה:

  1. פיצה מבצק דק: מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הרידוד.
  2. מקמחים משטח עבודה (רצוי בקמח דורום), מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 2 מילימטר. מפזרים על המרדה מעט קמח ומעבירים אליו את עלה הבצק.
  3. מורחים על הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  4. מפזרים את קרעי המוצרלה ומגררים פרמזן מעל. מפזרים את פרוסות הבצל על הפיצה.
  5. מכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור שחומם לחום של 250 מעלות – על האבן.
  6. אופים במשך 7-3 דקות. כשנוצרות בועות בצידי הפיצה, מסובבים אותה מעט וממשיכים לאפות עד שהשוליים תופחים מעט והופכים זהובים-שחומים.
  7. מעבירים לקרש הגשה, מפזרים פלפל שחור גרוס ומלח גס, פורסים בעזרת גלגלת פריסה ומגישים מיד.
  1. פיצה עבה בתבנית: מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומורחים בנדיבות שמן זית מכל הצדדים, כולל השוליים.
  2. מרדדים את כדורי הבצק על התבנית ומרדדים בעזרת האצבעות לגובה של 1 ס"מ.
  3. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מורחים על הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  5. מפזרים את קרעי המוצרלה ומגררים פרמזן מעל. מפזרים את פרוסות הבצל על הפיצה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות ואופים עד להשחמה כ-25 דקות. אם התנור מסוגל להגיע לחום של 300 מעלות, זמן האפייה יתקצר ל-15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים פלפל שחור גרוס ומלח גס ומגישים מיד.