פיצה של כל מיני פטריות, מוצרלה ופרמזן

אפשר למצוא היום בשווקים מבחר פטריות טריות – שמפיניון, ירדן, שיטאקה, אנוקי, שימג'י ועוד. לא משנה באיזה סוגים משתמשים, חשוב שהן תהיינה טריות וחתוכות גס. פטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות

המרכיבים:

1 כדור בצק פיצה

רוטב עגבניות לפיצה

כדורי גבינת מוצרלה, מסוננים וקרועים לחתיכות

מבחר גדול ככל האפשר של פטריות טריות

שמן זית

מלח גס

גבינת פרמזן

פיצה פטריות 2

אופן ההכנה:

  1. פיצה מבצק דק: מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הרידוד.
  2. מקמחים משטח עבודה (רצוי בקמח דורום), מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 2 מילימטר. מפזרים על המרדה מעט קמח ומעבירים אליו את עלה הבצק.
  3. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  4. מפזרים את קרעי המוצרלה והפטריות על הפיצה ומגררים פרמזן על הכל. מפזרים מלח גס ומזלפים מעט שמן זית.
  5. מכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור שחומם לחום של 250 מעלות – על האבן.
  6. אופים במשך 7-3 דקות. כשנוצרות בועות בצידי הפיצה, מסובבים אותה מעט וממשיכים לאפות עד שהשוליים תופחים מעט והופכים זהובים-שחומים.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגררים על הפיצה פרמזן בפומפייה גסה. מעבירים לקרש הגשה ופורסים בעזרת גלגלת פריסה.
  1. פיצה עבה בתבנית: מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומורחים בנדיבות שמן זית מכל הצדדים, כולל השוליים.
  2. מרדדים את כדורי הבצק על התבנית ומרדדים בעזרת האצבעות לגובה של 1 ס"מ.
  3. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מורחים על כדור הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  5. מפזרים את קרעי המוצרלה והפטריות על הפיצה ומגררים פרמזן על הכל. מפזרים מלח גס ומזלפים מעט שמן זית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות ואופים עד להשחמה כ-25 דקות. אם התנור מסוגל להגיע לחום של 300 מעלות, זמן האפייה יתקצר ל-15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מגררים על הפיצה פרמזן בפומפייה גסה ומגישים.