פיצה של כמה סוגי עגבניות, בזיליקום ופלפל חריף

המרכיבים:

1 כדור בצק פיצה

רוטב עגבניות לפיצה

מבחר של כמה סוגי עגבניות, רצוי קטנות (בצבעים שונים אם אפשר)

פלפל ירוק חריף

בזיליקום ירוק שטוף ומופרד לעלים

בזיליקום סגול שטוף ומופרד לעלים

גבינת פרמזן

שמן זית

פיצה עגבניות 3

אופן ההכנה:

קולפים את העגבניות (חותכים אותן לקוביות בינוניות אם הן גדולות), פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות, מסננים היטב את המוצרלה מהמים וקורעים בידיים לחתיכות.

  1. פיצה מבצק דק: מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הרידוד.
  2. מקמחים משטח עבודה (רצוי בקמח דורום), מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 2 מילימטר. מפזרים על המרדה מעט קמח ומעבירים אליו את עלה הבצק.
  3. מורחים על הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  4. מגררים גבינת פרמזן על הפיצה ומפזרים את העגבניות והפלפל הירוק החריף. מזלפים שמן זית ומכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור שחומם לחום של 250 מעלות – על האבן.
  5. אופים במשך 7-3 דקות. כשנוצרות בועות בצידי הפיצה, מסובבים אותה מעט וממשיכים לאפות עד שהשוליים תופחים מעט והופכים זהובים-שחומים.
  6. מוציאים את הפיצה מהתנור ומצננים מעט. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים מיד. אם רוצים, אפשר לצקת מעט רוטב עגבניות על הפיצה המוכנה.
  1. פיצה עבה בתבנית: מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומורחים בנדיבות שמן זית מכל הצדדים, כולל השוליים.
  2. מרדדים את כדורי הבצק על התבנית ומרדדים בעזרת האצבעות לגובה של 1 ס"מ.
  3. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מורחים על הבצק המרודד שכבת רוטב עגבניות תוך הקפדה על השארת שוליים יבשים.
  5. מגררים גבינת פרמזן על הפיצה ומפזרים את העגבניות והפלפל הירוק החריף. מזלפים שמן זית ומכניסים (מגליצ'ים) את הפיצה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות ואופים עד להשחמה כ-25 דקות. אם התנור מסוגל להגיע לחום של 300 מעלות, זמן האפייה יתקצר ל-15 דקות.
  6. מוציאים את הפיצה מהתנור ומצננים מעט. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים מיד. אם רוצים, אפשר לצקת מעט רוטב עגבניות על הפיצה המוכנה.