קומפוט של תאנים ופירות אדומים בחלב שקדים ווניל
המרכיבים:
1 ליטר מים
3/4 כוס רכז רוזטה אמיתי (משקדים מרים)
גרד קליפה מלימון ירוק או ליים
12 תאנים בשלות מאוד חצויות לשניים
1/2 ק"ג פירות אדומים מעורבים טריים (פטל אדום, אוכמניות ותותים)
1 מקל וניל טרי חצוי לאורכו
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר עמוק ורחב את המים ורכז השקדים.
- מחלצים בעזרת סכין את זרעי הווניל ומכניסים אותם, ואת התרמיל עצמו לסיר.
- מוסיפים את גרד הלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את חצאי התאנים ומבשלים כ-5 דקות, על סף רתיחה. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים פנימה את כל הפירות האדומים, מערבבים בכף עץ ומצננים בחוץ כשעתיים.
- מכניסים לקירור למשך הלילה, או ל-4 שעות לפחות. מגישים עם מעט קרח כתוש.