קומפוט של תאנים ופירות אדומים בחלב שקדים ווניל

המרכיבים:

1 ליטר מים

3/4  כוס רכז רוזטה אמיתי (משקדים מרים)

גרד קליפה מלימון ירוק או ליים

12 תאנים בשלות מאוד חצויות לשניים

1/2 ק"ג פירות אדומים מעורבים טריים (פטל אדום, אוכמניות ותותים)

1 מקל וניל טרי חצוי לאורכו

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר עמוק ורחב את המים ורכז השקדים.
  2. מחלצים בעזרת סכין את זרעי הווניל ומכניסים אותם, ואת התרמיל עצמו לסיר.
  3. מוסיפים את גרד הלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים את חצאי התאנים ומבשלים כ-5 דקות, על סף רתיחה. מכבים את הלהבה.
  5. מוסיפים פנימה את כל הפירות האדומים, מערבבים בכף עץ ומצננים בחוץ כשעתיים.
  6. מכניסים לקירור למשך הלילה, או ל-4 שעות לפחות. מגישים עם מעט קרח כתוש.