קניידעלך עוף במרק צח עם שורש סלרי

המרכיבים:

300 גרם חזה עוף טחון
400 גרם קמח מצה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 ביצים טרופות
1 כוס עלי סלרי קצוצים גס
1 תפוח אדמה מבושל מגורד בפומפייה
1/2 כף פלפל שחור טחון
3/4 כף מלח
3/4 כוס מים
3 כפות שמן

למרק:

3 ליטר מרק עוף צח (רצוי להשתמש במרק שהתקבל מבישול הבשר)
6 שורשי סלרי גדולים וחתוכים לרבעים
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 צרור עלי סלרי אמריקאי

אופן ההכנה:

  1. הקניידעלך: מערבבים היטב בקערה את המרכיבים בעזרת כפות הידיים, עד שהתערובת חלקה.
  2. משמנים קצת את כפות הידיים וקורצים עיגולים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת.
  3. המרק: שמים את שורשי הסלרי, העלים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי בסיר גדול. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הקניידעלך למרק. מבשלים כ-20 דקות.