קציצות עוף בכורכום ולימון

המרכיבים:

לקציצות:

500 גרם בשר טחון מכרעיים של עוף ("פרגיות")

2 בצלים לבנים קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף פלפל לבן גרוס

1 כף מלח

2 כפות שמן

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

לטיגון:

קמח

שמן לטיגון

לתבשיל:

4 לימונים צהובים

8 שיני שום חצויות לשתיים

2 פלפלים ירוקים חריפים

1/2 כף כורכום

1 כוס מים או מרק עוף  צח

1 כפית סוכר

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1/2 כוס שמן תירס

4

אופן ההכנה:

  1. מניחים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד.
  2. יוצרים קציצות גדולות בעזרת כפות ידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. מניחים על גבי מגש שרופד בנייר פרגמנט.
  3. מטגנים את הקציצות: מחממים 2 כוסות שמן תירס במחבת רחבה. טובלים כל קציצה בקמח ומנערים מהעודפים, מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה – חשוב לא להשחים אותן. מעבירים את הקציצות לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  4. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות בעובי 2 ס"מ. מניחים את פרוסות הלימון בסיר שטוח ורחב ומפזרים את השום והפלפל החריף בין הפרוסות. מוסיפים את שאר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה.
  5. מסדרים את הקציצות בשכבה אחת מעל פרוסות הלימון, מביאים שנית לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות.
  6. מכבים את האש ומניחים את הסיר בצד למשך חצי שעה לפני שמגישים.