תבשיל כתף טלה עם כרוב ניצנים וכרשה

המרכיבים:

1/2 ק"ג כתף טלה חתוכה לקוביות גדולות

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף מלח

1 ליטר מרק עוף צח או מים

1/4 כוס שמן זית

300 גרם כרוב ניצנים טרי

2 כרשות צעירות חתוכות למקטעים באורך 5 ס"מ

4-5 ענפי טימין טרי

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים קצוצים דק

להגשה:

שמן זית

11_jpg_g

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבשר בסיר רחב, יוצקים עליו את המרק או המים ואת שמן הזית. מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  2. מחלישים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כשעתיים, עד שהבשר רך.
  3. מגלים את הסיר ומוסיפים את יתר המרכיבים. מבשלים כ-25 דקות.
  4. בהגשה מטפטפים שמן זית על כל מנה.