תבשיל צוואר בקר עם תרמילי פול שלמים

המרכיבים:

לבישול התרמילים:

2 ליטר מים

2 כפות מלח

מיץ סחוט מחצי לימון (שומרים את מחצית הלימון הסחוט)

לתבשיל:

1/2 ק"ג תרמילי פול קטנים שלמים

1 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות גדולות

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס שמן תירס

3 בצלים קצוצים דק

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית הל טחון

1 כפית כורכום

1/2 כף סוכר

1/2 כפית פלפל שאטה גרוס (לא הכרחי)

14)_jpg_g

אופן ההכנה:

  1. מסירים את ה"חוט" שנמצא לאורכם של תרמילי הפול בעזרת סכין. מניחים את התרמילים במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. יוצקים את המים לסיר גדול, מוסיפים את המלח, מיץ הלימון והלימון הסחוט ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את תרמילי הפול וחולטים אותם כדקה. מוציאים מהסיר ומסננים.
  4. התבשיל: מחממים את שמן התירס בסיר רחב. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר ומעבירים אותן לסיר. משחימים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על צלחת.
  5. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב, כדקה.
  6. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, יוצקים מים, כך שיעברו את קוביות הבשר בכ-1 ס"מ ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את התבלינים, מחלישים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים וחצי עד 3 שעות – עד שהבשר רך מאוד.
  8. מוסיפים לסיר את תרמילי הפול, מכסים ומבשלים חצי שעה נוספת עד שהם רכים.