קציצות טלה עם ארטישוק ירושלמי, גרגירי חומוס ובצלי פנינה

המרכיבים:

לקציצות:

500 גרם בשר טלה או כבש טחון

2 חלמוני ביצה

2 בצלים קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

6 שיני שום קצוצות

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף כמון

1/2 כף פלפל לבן

4 כפות שמן תירס

1 כף פירורי לחם

לטיגון:

1/2 כוס קמח

1/2 כוס סולת

2 חלבוני ביצה טרופים

1/2 ליטר שמן תירס לטיגון

לבישול:

15 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה בהרבה מים

3 כוסות בצלי פנינה קטנים, קלופים

1/2 כף כורכום

1/2 כפית פלפל אנגלי

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1 כפית כמון

1 כף דבש

2 כפות חומץ

מרק עוף צח או מים

1/2 כוס שמן תירס

מלח

2 כוסות גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל מרכיבי התבשיל לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לקטנה מאוד ומבשלים כשלוש שעות.
מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות בקערה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן. מניחים על מגש שרופד בנייר פרגמנט.
מטגנים את הקציצות: טורפים בעזרת מזלג את חלבון הביצה בקערה רחבה. מערבבים את הקמח והסולת בצלחת שטוחה. מחממים את שמן התירס במחבת רחבה. טובלים כל קציצה בחלבון, לאחר מכן מצפים אותה בתערובת הקמח והסולת ומיד מעבירים למחבת ומטגנים עד להזהבה. מעבירים את הקציצות לצלחת שרופד בנייר סופג.
מניחים את הקציצות על פני התבשיל סיר ויוצקים בעזרת כף מהנוזלים על כל קציצה. מכסים ומבשלים כחצי שעה נוספת. מכבים ומניחים לחצי שעה בצד עם מכסה סגור.