פסטה עם מרגז, גרגירי חומוס ופלפלים יבשים

המרכיבים:

250 גרם פסטה יבשה (רצוי פוזילי) מבושלת מחצית מהזמן המצויין על האריזה

4 פלפלים יבשים מתוקים, רחוצים ונקיים מזרעים – חצויים לאורך

4 שיני שום קצוצות

1 כוס (לאחר הבישול) גרגירי חומוס שבושלו במי מלח

3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות

8 נקניקיות מרגז מאיכות טובה מטוגנות במחבת עם מעט שמן זית (לא לגמרי – כחצי דרך)

1 פלפל ירוק חריף פרוס

1 כוס מים

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן זית

maragez

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית, העגבניות, הפלפלים היבשים ושיני השום ומטגנים כמה שניות.
  2. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והפפריקה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-5 דקות.
  3. קוצצים גס את הנקניקיות המטוגנות ומוסיפים למחבת. מביאים שנית לרתיחה ומוסיפים את הפסטה המבושלת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  4. יוצקים לצלחות ומזלפים שמן זית.